Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PERIFÉRIA - REVOLÚCIÓ KÜLÖNSZÁM - GYAKORLATI SZINT

A BEJEGYZÉS ELÉRTE A 400 KATTINTÁST, KÖSZI!

PERIFÉRIA

 

(REVOLÚCIÓ KÜLÖNSZÁM)

LIMITÁLT PÉLDÁNYSZÁMÚ MÉLYEN SZUBKULTÚRÁLIS KIADVÁNY

imgp3035.jpgimgp3034.jpgimgp3037.jpg

 

MÉRET: A/5

OLDALSZÁM: 24

SZERZŐK: HALOTT ROHADÉK, SYPORCA WHANDAL, SUGÁR JÁNOS

SZERKESZTŐ: HALOTT ROHADÉK

TARTALOM:

SUGÁR JÁNOS: A CENTRUM UTÁNPÓTLÁSA (EREDETI: 1992)

ROHADÉK: PERIFÉRIA (ALCÍMEK: ELŐSZÓ, PERIFÉRIA ÉS RÉTEG, OLVASÁS ÉS HANGLEMEZ MINT RÉTEG, SZUBKULTÚRA, MUNKANÉLKÜLISÉG, PERIFÉRIA ÉS ELIT, A PERIFÉRIA PUSZTÍTÓI, HITELES PERIFÉRIA, SZÜKSÉGE VAN A TÁRSADALOMNAK SZUBKULTÚRÁRA?)

ROHADÉK ÉS SYPORCA WHANDAL: FOGALOMTÁR - AVAGY ÉLETVITELSZERŰEN KÖVETHETŐ FOGALMAK (CÍMSZAVAK: ADHÉZIÓ, AKCIÓK, AMBIGRAMMA, ANARCHISTÁK, ANTIPSZICHIÁTRIA MOZGALOM, APOKRIF, ARTZIN, ATOMIZÁCIÓS FOLYAMAT, BLEKMETÁL, BLOG, BONEHEAD, BREAK, DANCE MAKABRE, DEMOSCENE, D.I.Y., DISZTRÓ, DIZÁJN, EMÓS, EX LIBRIS, FANZIN, FÉMELÉS, GOTH KULTÚRA, GRAFFITI, GYŰJTÉS, HAJLÉKTALANOK, HARDCORE, HÁZFOGLALÁS, HIPERFASIZMUS,  HIPERPRIMITIVIZMUS, HIPERURBANIZMUS, HIPSZTER, INTERNET, ISKOLAÚJSÁG, ÍRÁS, JOTTISTA, KALLIGRÁFIA, KARIKATÚRA, KÉPREGÉNY, KÉPTÖRTÉNET, KOHÉZIÓ, KRITIKALMASSZ, LEVELEZÉS, LOKÁLPATRIOTIZMUS, MIXTÉP, PARKOUR, PERZIN, POGÓ, POSZTHIPERPRIMITIVIZMUS, PÓZER, PRINT, PRÓBAHELYEK, PUNK, RÉGISÉGVÁSÁR, REP, ROVÁS, RETRO, SABLON V. STENCIL, SKICCEK, SZEGMENTIZMUS, SZKINHED, SZTEREOGRAM, SZTIKKER, SZTÍMPANK, SZTRIP, SZTRÍTELÉS, SZUBKULTUSZ, TÁRSASJÁTÉKOS, TELETEXT, TRÁGÁR, TRÚ, ÚJSÁGOZÁS, URBEX, Y-ISTA)

 

FIGYELEM!

BEMUTATÓESTET SZERVEZTÜNK, MELYNEK EREDMÉNYEKÉNT A BUDAPESTI MÜSZI-BEN KAPTUNK LEHETŐSÉGET, HOGY EGY SAJÁT KIADÁSÚ SZÉLSŐSÉGES LAPOT MUTASSUNK BE, AMIBEN MINDEN, AMI AKADEMIKUS, ELVÁRT ÉS TRENDI, MESSZE KÍVÜLREKED, ÉS PONT ELLENTÉTE, A PERIFÉRIA VESZI ÁT A HATALMAT. ÁTTEKINTÉST , URAMBOCSÁ'  ÖSZEFOKLALÁST SZERETNÉNK NYÚJTANI EGY, MÉG VÉLETLENÜL SEM TÖRTÉNELMI, SEM TUDOMÁNYOS JELLEGGEL ELŐADOTT PREZENTÁLÁSON, HOGY MI AZ A PERIFÉRIA, KIK AZ OK AKIK OTT VANNAK ÉS MIT CSINÁLNAK, MI A JELENTŐSÉGE, HA VAN EGYÁLTALÁN, MINDEZT ÖSSZEHASONLÍTÁSSAL: TRENDI A KIVÜLÁLLÁS ELLEN, DIVATOS A LEJÁRT ELLEN, IDEJÉTMÚLT A MODERN ELLEN, SZOKÁS A SZOKÁS ELLEN, IJESMI

legújabb hírexerint a következőkre lehet számítani: kiállítás, vetítés, performansz, és az alábbi lapok bemutatója: REVOLÚCIÓ KÜLÖNSZÁM: PERIFÉRIA ; REVOLÚCIÓ # 26., ART-HOC # 2., URBEX

ELSŐ BEMUTAÁSÁNAK IDŐPONTJA VOLT: '15., MÁJUS 25, 18:00

 

A LAPBAN A SZUBKULTÚRA ÉS A PERIFÉRIÁN TEVÉKENYKEDŐ EMBEREK MUNKÁSSÁGÁT MUTATJUK BE  TERMÉSZETESEN A TELJESSÉGNEK A KÖZELE NÉLKÜL, A SAJÁT LÁTÓSZÖGÜNKBŐL. A HELYSZÍNEN AZ ÚJSÁG ERŐSEN LIMITÁLT PÉLDÁNYAINAK MEGVÁSÁRLÁSAIRA IS LEHETŐSÉG LESZ. AZ EST A RENEGÁT PROJEKT TAGJAI KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL JÖN LÉTRE. AKIK EBBŐL OTT VOLTAK:

- HALOTT ROHADÉK (FŐSZERKESZT Ő, KOMPLETT ŐRÜLT)

- SYPORCA WHANDAL (ÍRÓ, PERFORMER, FOTOMODELL)

 

A RENDEZVÉNY INGYENES VOLT.

A KIÁLLÍTÁS ZÁRÓESTJE: 2015.JÚN. 7. 17:00-TÓL KÉSŐ ESTIG TARTOTT, KEZDÉSNEK SAÍNÉE421 ÉLŐ GRAFFITI SHOW-JÁT LEHETETT MEGTEKINTENI.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.