Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OFF-BIENNÁLÉ: CSALÓDTAM BENNE!

EZ A BEJEGYZÉS ELÉRTE A 300 KATTINTÁST, KÖSZI!

MÉLYSÉGESEN CSALÓDTAM AZ

 

OFF-BIENNÁLÉBAN

 

ÍRTA ROHADÉK

 

fuck-off-4.jpgAZ OFF-BIENNÁLÉ LÉNYEGÉBEN ÉS TÖMÖREN: NEM VÁLTOTTA BE SENKI VÁRAKOZÁSÁT, A KORMÁNY ELÉGEDETTE4N HÁTRADŐLHET, A PROBLÉMA UGYANIS FEJEKBEN ZAJLOTT LE, SZAR HOZZÁÁLLÁSOKBAN.

 

(......)

CSAK AZ EGYETEMEKRŐL KIKERÜL T EMBEREK HANGOZTATTÁK, ŐK VISZONT ERŐSEN ÉS KIZÁRÓLAG AKADEMIKUS FELFOGÁSOKAT PUFFOGTATTAK, AMIT RAJTUK KÍVÜL LÓFASZ SE ÉRTETT.

(......)

MI A FENÉTŐL KÜLÖNB AKKOR EZ A KEZDEMÉNYEZÉS, HA UGYANAZOKAT AZ ALAPVETŐ HIBÁKAT KÖVETI EL, MINT AZ AKTUÁLIS RENDSZER, AMIN A GENGSZTERVÁLTÁS SEM VÁLTOZTATOTT JOTTÁNYIT SE? HA AZOK A MÓDSZEREK ANNYIRA JÓK LENNÉNEK, MIÉRT VAN MÉLYPONTON A MŰVÉSZET ÉS MIÉRT GONDOLJÁK, HOGY UGYANAZT TÉVE, CSAK AZ Ő VEZETÉSÜKKEL TÖK JÓ LESZ?

 

AMIKOR PEDIG A FASZBÚKOS FÓRUM LEGNAGYOBB FUTÓ GONDJA, HOGY XY PISTA KALAPÁCSOT KÉR VALAHONNAN, NEVETSÉGESSÉ KEZDETT VÁLNI A DOLOG, KÖZÉPISKOLÁS ELSŐS GYEREKEK TÚLMÉRETEZETT JÁTSZÓTERÉVÉ. MINDEN ILYEN GONDOT KÉPES VOLT ELINTÉZNI AZ, AKI AKART, DE ITT ÚGY LÁTSZIK ERŐSEN AKARATHIÁNYOS EMBEREK VALAMI BAROMI NAGYNAK ÉS KÜLÖNBNEK ÉREZTÉK MAGUKAT, EZT BIZONYÍTÓ TETTEK NÉLKÜL.

 

(......)

 

A RENEGÁT PROJEKT SAJÁT MAGÁNAK SZEREZTE A HELYET, KI KELLETT FIZETNIE MINDENT, ÉS AMIKOR MEGJEGYEZTEM , HOGY MIÉRT LEHET AZ, HOGY MI VISZONT NEM KÉRHETÜNK PÉNZT AZÉRT, MERT A KIÁLLÍTÁSUNKAT HÁTTÉRNEK HASZNÁLJÁK MÁS RENDEZVÉNYHEZ, MÉG KI IS NEVETTEK. ALAPVETŐEN ARRÓL VOLT SZÓ, HOGY EBBEN NINCS PÉNZ – DE AZT HITTÜK, HOGY EBBEN MINDENKI BENNE VAN, AKI  ÉRINTETT. A VÉGÉN PERSZE JÖTT VALAMI TÁMOGATÓ, AKI ADOTT MAJDNEM FÉL MILLÁT – AZ HOL VAN, MIKOR MÁR MINDENNEK VÉGE? ÉRDEKES, HOGY MI MEG TUDTUK MAGUNKAT ERŐLTETNI, HOGY ELLÁTOGASSUNK MÁSHOVÁ, DE EGYETLEN OFF-OS SE JÖTT EL MIRÁNK.

 

MÉGIS A LEGMEGDÖBBENTŐBB TEHÁT AZ ESEMÉNYEK LÁTOGATATLANSÁGA, DE ITT MOST NEM MENNÉK BELE SZÍNVONAL-VITÁKBA, MERT A LÉNYEG A FEJEKBEN ZAJLOTT LE: MINDENKI LESZARTA TŐBŐL A MÁSIK PRODUKCIÓJÁT, PL AHOVÁ HETVENEN ÍGÉRTEK LÁTOGATÁST, 10-EN JELENTEK MEG

 

(.......)

 

 a teljes cikk a REVOLÚCIÓ 27.  számában olvasható.