Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEGFONTOSABB IDÉZETEK II.

legfontosabb idézetek ii.

# 4.

"AZÉRT ÁLLÍTOK KI AZ UTCÁN, MERT NEM HAGYOM HOGY ÍTÉLKEZHESSENEK FÖLÖTTEM GALÉRIÁSOK" (ROHADÉK)

"SZABÓ LŐRINC OLYAN FUTBALLISTA, AKI SOHA EGY EGYENESET NEM RÚGOTT LABDÁBA, MINT AZ A MÁSIK TÖKETLEN, FECSKE. (...) A MODERNITÁS NEM EGYENLŐ AZ ÉRTELMETLENSÉGGEL, VALAHONNAN EL KELL INDULNI, ÉS EL KELL JUTNI VALAHOVÁ, DE EBBE NINCS BENNE KICSINY FALUM, SE VIDÉKI GYEREKEK AVANGARDIZMUSA" (NEOMACI)"

"AZOKNAK, AKIKNEK SOHA NINCSEN SEMMIRE IDEJÜK: IDIÓTÁK. (...) AZ EMBEREK ALAPVETŐEN ÉRTIK FÉLRE A KAPITALIZMUST ÉS A SZOCIALIZMUST. A TÖMEGEK TEHÁT OSTOBÁK? EGYÉRTELMŰ. (...) A BECSTELEN, SZÍNVONALTALAN REAKCIÓS CULTURE SE ÉLHETNE MEG, HA A BAMBA TÖMEGNEK NEM LENNE RÁ IGÉNYE. (NEOMACI)"

"EGYSZERŰEN SZÓLVA ISZONYÚAN SOK AZ AKTATOLOGATÓ (...) AZ EMBEREK ALAPVETŐEN ELUTASÍTJÁK A KULTÚRÁT, PEDIG ANÉLKÜL EGY NEMZET NEM NÉP, HANEM CSÜRHE. (...) EZÉRT NEM CSAK NEM FEJLŐDIK, HANEM VISSZAFELE HALAD AZ ORSZÁG" (NEOMACI)

"MÁSODIK FOGÁS: 'EGYEDÜL', CÉKLÁVAL. BÁR INKÁBB NE EGYEDÜL LENNE ÜRES KENYÉR!" (LAJABÁ)

"SZERINTEM AZ UTOLSÓ ELŐTTIEK LESZÜNK, MERT JÓZAN ÉSSZEL MÉRLEGELVE, A ZSŰRINEK BIZTOSAN LESZ EGY ZENEKAR, AKI MÉG JOBBAN NEM TETSZETT, MINT MI (KRIST OFF)"

"KÖSZÖNETTEL TARTOZOM A PARLAMENT HELYETT MAGAMNAK, HOGY TALPON TUDTAM MARADNI. A KELETI PÁLYAUDVARON TAKARÍTOTTAK. MINDEN CSIKKRE JUTOTT 1 TAKARÍTÓ. CSÖPÖG A CSAPOM. NEM LEHET ELZÁRNI. MEGNYITNI SE. A FIAIM AZT MONDTÁK, OLYAT VEGYEK KARÁCSONYRA NEKIK, AMIT MINDKETTEN TUDNAK HASZNÁLNI. GONDOLTAM A FOGKRÉM JÓ LESZ AKKOR. ELŐTTE VALÓ ESTE MEGKÖTÖM A SAJÁT BÚCSÚKOSZORÚMAT, HOGY NE LEGYEN GAGYI." (LAJABÁ)

"AMIKOR BELŐLETEK FOGOK ÉLNI, A TÁRSADALMAT EGY NAGY SEGGNEK FESTEM MAJD MEG" (BLAZE)

"TE EGY KÖCSÖG VAGY..." (ROHADÉK, HOROSZKÓP-CIKK)

"A MŰVÉSZ ALKOTÁS KÖZBEN ISTENNEL BESZÉL. NINCS SZÜKSÉGEM PAPRA, MINT KÖZVETÍTŐRE. (NEOMACI)"

"ATEISTA LEHET-E RENDES EMBER? NEM. CSAKIS ISTENFÉLŐ LEHET AZ. (...) AZ ATEISTA ISTENE SAJÁT MAGA, BÁLVÁNYT FARAG MAGÁNAK MAGÁBÓL, EZÉRT ISTEN ELŐBB-UTÓBB SÚLYOSAN MEGBÜNTETI, ÉS ÚGY GONDOLOM, AHÁNYSZOR ÉN ISTENNEK TETSZŐ MŰVEKET ALKOTOK, MEGBOCSÁTJA SÚLYOS BŰNEIMET." (NEOMACI)

"AZ EMBEREK ALAPVETŐEN ELUTASÍTJÁK A KULTÚRÁT, KULTÚRA NÉLKÜL A NEMZET PEDIG CSAK CSÜRHE... CSUPA CSÜRHÉT LÁTNI MINDENÜTT (...) IRREÁLISAN SOK AZ AKTATOLOGATÓ, A NEMTERMELŐ SZEKTOR LÉTSZÁMA, EZÉRT NEM FEJLŐDIK AZ ORSZÁG" (NEOMACI)

"A VILÁGNAK NŐIES TERMÉSZETE VAN (...) ALAPVETŐEN NŐGYŰLÖLŐ VAGYOK. OKOS FÉRFI MINDENKÉPPEN NŐGYŰLÖLŐ, MERT FELFOGJA A LÉNYEGÉT (...) EGYETLEN EGY CSODA LÉTE FELSZÁMOLJA A MATERIALIZMUST. (...) ISTEN LÉTE A MEGTESTESÜLT MATERIALIZMUS, TEHÁT ISTEN LÉTE NEM HIT KÉRDÉSE, HANEM TAPASZTALATI TÉNY." (NEOMACI)

"TANÍTÓ VAGYOK, DE NEM TÉRÍTŐ." (NEOMACI)

"AMIKET LEÍRTAM, MIND ELLENTMONDANI LÁTSZIK A NŐGYŰLÖLETEMNEK" (NEOMACI)

"LATINOVITS, HA ÉLNE, NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL RAJONGÓJA LENNE A REVOLÚCIÓNAK" (ROHADÉK)

"AKI NEM TUD KIÁLLNI A FŐNÖKEI ELÉ, HOGY NINCS IGAZUK, AZ NE MENJEN MŰVÉSZNEK, MERT DILETTÁNS LESZ. (...) A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ MŰVÉSZEI VAGY NEM OLVASTÁK EL LATINOVITS KÖDSZURKÁLÓJÁT, VAGY NEM FOGTÁK FEL." (ROHADÉK)

"AKI MEGTEHETI, HOGY DRÁGA BAKANCSOT VEGYEN, AZ SOSE VOLT ÉS NEM IS LESZ PUNK, DE AKI VEDEL ÉS FÜVEZIK, AZ SE. NEM A SOKKOLÁS A LÉNYEG, HANEM HOGY NE UNIFORMIZÁLÓDJ. (ROHADÉK)""

 

 

FOLYT KÖV.