Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEGFONTOSABB IDÉZETEK I.

hiperprimitivizmus-jel.jpgLEGFONTOSABB IDÉZETEK A REVOLÚCIÓ-KBÓL

 

# 0.

"A REVOLÚCIÓ PROGRESSZÍV MŰVÉSZEK GYŰJTŐHELYE, AMELY IDÁIG NEM KAPOTT HELYET...FELÜLBÍRÁLHATATLAN TÁRSADALMI MONDANIVALÓ... NEM AKARUNK AZONOSULNI FŰZFAPOÉTÁKKAL ÉS SZÉPLELKEKKEL (...) A REVOLÚCIÓ OLVASÓKAT KERES (ROHADÉK)"

"INSPIRÁCIÓ: NEM MÁS, MINT IHLET, SUGALLAT, AZ EMBEREK ELSÖPRŐ TÖMEGE E NÉLKÜL ÉL. TESZIK-VESZIK DOLGAIKAT, ESZNEK, ISZNAK, PÁRZANAK, DOLGOZNAK, SZÓRAKOZNAK. EZ CSAK AZ ALAPVETŐ VEGETATÍV SZÜKSÉGLETEKET ELÉGÍTI KI, ÍGY A LEGFÖLDIBB EREDETŰ ALACSONYABBRENDŰ, NINCS BENNE SZÁRNYALÁS. NEM A ZSIDÓK, VAGY A MOHAMEDÁNOK, KERESZTÉNYEK ISTEN KIVÁLASZTOTT FIAI, HANEM A MŰVÉSZEK, A MŰVÉSZ ISTENNEL ROKON (...) A MŰVÉSZNEK A HITE ÖNMAGÁBAN REJLIK, TEHETSÉGÉBEN, KIFEJEZŐEREJÉBEN. EGY MŰVÉSZETI TERMÉK LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGA AZ ÉRTELME. ÉRTELEM NÉLKÜL CSAK FELSZÍNI JÁTÉK VAN. DELACROIX SZERINT A JÓ KÉP A SZEMNEK A LAKOMÁJA - SZERINTEM AZ AGYNAK KELLENE LENNIE. (NEOMACI)"

"ŐRÜLT-E, AKI MEGŐRÜL? MIHEZ KÉPEST ŐRÜLT? (...) A GONOSZ A JÓ ELFERDÜLÉSE. (BALTAFÍNÓ)"

"SZÍNES GRAFFITIVEL LE LEHET NYOMNI FEKETE-FEHÉRET, FORDÍTVA NEM. (QKAC)"

 

#1.

"VIGYÁZAT! ILLEGÁLIS MŰVÉSZETI TEVÉKENYSÉG! NEM ADÓZUNK UTÁNA!! AKI LÁTJA, PERELJEN BE MINKET ÉS KÜLDJE RÁNK AZ ADÓHATÓSÁGTÓL KEZDVE MINDENT, TÉRDENÁLLVA KÖNYÖRGÜNK!!! (ROHADÉK, A BORÍTÓN)"

"ELEGÜNK VAN AZ 1000 ÉVE TARTÓ INTELLEKTUÁLIS CUPPOGÁSBÓL. NEM ÉRTHETÜNK EGYET A BÖLCSÉSZ-SZERKESZTŐK ELVEIVEL, EZEK A SZERKESZTŐCSKÉK EMINENSEK VOLTAK. NEM LÁTTÁK A NYOMORT, NEM JÁRTAK KURVÁZNI. LANGYOSFASZÚAK. A MOSTANI KÖLTŐKBEN NINCS DINAMIZMUS. LANGYOSFASZÚAK. UNALMASAK. MÁRPEDIG, AHOGY CIORAN ÍRJA: INKÁBB LEGYEN KÉTSÉGBEEJTŐ EGY MŰ, MINT UNALMAS. EZÉRT, HA MEGLÁTUNK EGY SZERKESZTŐT, NYAKON BASSZUK. (NEOMACI - ARS POETICA)"

"A TÁRSADALOM HAJLAMOS ELMEBETEGNEK NYILVÁNÍTANI A MÁSKÉNT GONDOLKODÓKAT, A PSZICHIÁTRIA, MINT A RENDSZER LIBÉRIÁS LAKÁJA, EHHEZ IS ASSZISZTÁL (NEOMACI)"

"A MŰVÉSZET DOLGA NEM ÁBRÁNDOK KERGETÉSE (ROHADÉK)"

"A TÁRSADALOM FELADATA, HOGY ELTARTSA A MŰVÉSZT, HOGY AZ SZABAD LEGYEN (NEOMACI)"

"A HIPERPRIMITIVIZMUS SEMMILYEN AVANGÁRD MŰVÉSZETTEL NEM EGYEZIK (ROHADÉK)"

"KIZÁROD MAGADAT MAGADBÓL (TITUS)"

"ŐRÜLT EZ A REND, AHOL EGY SZÓT KIABÁL A SOK HÜLYE, LEGFELJEBB KETTŐT. BELENÉZNEK A SEGGEDBE, ÁGYADBA, AGYADBA. JÓLLAKOTTAK FRAKKBAN, A JOG A FURKÓSBOT A KEZÜKBEN. TÖMEGEK VERIK FEL A HABOT, KEVESEK LEHAPPOLJÁK KISKANÁLLAL. (NEOMACI)"

"SZÍJ KAMILLA KIÁLLÍTÁSA MONDANIVALÓTÓL, PROGRESSZIVITÁSTÓL MENTES, SZÜRKE. NEVETSÉGES. ENNÉL IS BORZALMASABB L. PÉTER, AKI MINDEN KÉPÉRE MAGÁT FESTETTE, EGOISTA FASZ. VASS TIBOR RETTENETES, KÍNOS 10 PERCÉT IS VÉGIGSZENVEDTEM (ROHADÉK)"

"-ÓHH, AHH, JOHNNY KEDVESEM, OLYAN ERŐS VAGY...

NEM TUDTA BEFEJEZNI (A LOTYÓ), MERT JOE BEVERT NEKI EGYET, HOGY KIVITTE AZ ERKÉLYAJTÓT (...) KIMENT, HOGY MEGIGYON EGY KÁVÉT, SEGGBEBASZOTT EGY NÉGER CSÁVÓT, AKI KÖZBEN A SAJÁT FASZÁT SZOPTA VÉRESRE. (ROHADÉK: A FOTÓ)"

"PÉNZZEL KIBÉLELT ZSEBŰEKTŐL PÉNZT NE KÉRJ ÉS NE REMÉLJ, VÁRD MEGVÁLTÁSODAT HA TÜRELMED VÉGTELEN (NEOMACI: VERSENYDISZNÓK)"

"SOKSZOR ÉN SEM VOLTAM JÓ, DE NEM AKAROK MEGFIZETNI ÉRTE (KÁTYA)

 

#2.

"ROMBOLJUK LE AZ OSTOBASÁG EMLÉKMŰVEIT! (ROHADÉK, A BORÍTÓN)"

"EZT AZ ÚJSÁGOT NEM OLVASHATOD! BETILTVA (ROHADÉK, A BORÍTÓN)"

"FELUGOSSY KÖNYVBEMUTATÓJÁN EGY CSÁVÓ MINDEN MUNKÁNKRA AZT MONDTA, SZAR. ÁLLÍTÓLAG FESTŐ. HA MÉGEGYSZER EZT TESZI,  SZÁJBA LESZ RÚGVA, MERT A FASZOM SE KÉRDEZTE. (ROHADÉK)"

"A LYUHÁSZ LYÁCINT KONCERTEN FÉNYFEHÉR ELŐVETTE A FASZÁT ÉS LEHUGYOZTA A SZÍNPADOT, AMIT AZTÁN EGY MŰLÁBBAL VERNI KEZDETT (ROHADÉK KONCERTBESZÁMOLÓJA)"

"(2008) MÁJUS 23. 20:30-KOR A MISKOLCI GALÉRIA MŰVÉSZKLUBJÁBAN A REVOLÚCIÓ ELSŐ SZÁMÁNAK LAPBEMUTATÓJA ÉS FELOLVASÓESTJÉT TARTOTTUK. (EGY OMINÓZUS, TÖBBSZÖRÖS KURVAANYÁZÁS UTÁN KITILTOTTAK ONNAN MINKET) ÚJSÁGUNK KAPHATÓ A NEMZETI SZÍNHÁZ MELLETTI ANTIKVÁRIUMBAN (ROHADÉK)"

"MI AZ, SZERETETHIÁNYOD VAN? FEJBERÚGLAK. HAHÓ, LACKÓ! LACKÓ-TAHÓ, TAHÓ, PÁRFÜMBE ÁZTATOTT ZOKNIDBAN A TE LEGSÚLYOSABB TÉVEDÉSED, HOGY IRIGYLEM AZ AUTÓDAT (NEOMACI: KUPAKOLÁS)"

"A VILÁGBAN TUDATLANSÁG DAGONYÁZIK. AZ RTLKLUB KULTÚRÉRTÉKE ANNYI, MINT LANGYOS FINGNAK A FÜRDŐBEN. ITT VAN GYŐZIKE - HÜLYÉN IS LEHET SOK PÉNZT KERESNI, DE ERRE CSAK A HÜLYÉKNEK VAN IGÉNYE. AZ IGÉNNYEL VAN A BAJ, KÜLÖNBEN NEM ÉLNE MEG A SOK KOMMERSZ IDIÓTA. A KISPOLGÁR ÉS A MUNKÁS IGÉNYE ELREAKCIÓSODOTT. (NEOMACI)"

"A FASZOM SE TUDJA, HOGY ELMEBETEG VAGYOK-E VAGY NEM. (...) A MAGYARTANÁR EXBARÁTNŐM NEM VOLT HAJLANDÓ ELOLVASNI AZ LFZO-T, MONDVÁN HOGY UNDORÍTÓ, OCSMÁNY. (ROHADÉK)"

"SAKIRÁTÓL SZERETNÉM KÉRNI HOGY TUMTURUMTUM, ESETLEG HA NINCS MEG, JÓ LESZ A HAMPARAMPAM (NEOMACI: TUMTURUMTUM)"

"TETSZIK A LAPBAN (A REVOLÚCIÓBAN), HOGY ITT MINDENKI MONDHATJA A MAGÁÉT, EZ NEM AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁG. TUDOD NEKEM TRABANTOM VAN. EZ AZ A KOCSI, AMI UGYANODA EL TUD MENNI, AHOVÁ A NAGY BMW. MISKOLC RÁTOK NINCS FELKÉSZÜLVE. AMI MÉG SZAR EBBEN A VÁROSBAN, HOGY EZEK NEM TUDJÁK, MIT ÉRZEK MIKOR RÁJUK NÉZEK, HOGY NEKÜNK HÓNAPOKAT KELL DOLGOZNI, AMIT ŐK A SVINDLISKEDÉSÜKKEL EGY HÉT ALATT MEGSZEREZNEK. TÖBBET ÉR 30.000 FT HA JÓL ÉRZEM MAGAM, MINT 200.000, HA SZARUL. NEM VOLTAM ÉN MINDIG ILYEN KISEMBER, HOGY A MÁSODIKON LAKJAK. LAKTAM ÉN MÁR A NEGYEDIKEN IS. LENÉZNEK MERT NEM AZ NYERTE A PÁLYÁZATOT AKITŐL VÁRTÁK, HOGY NEKIK TÖBB LÓVÉ LEGYEN, ÉS ENGEM NÉZNEK MADÁRNAK. CSAK AZT SAJNÁLOM, HOGY NINCS PÉNZEM OLYAN TÚRABAKANCSRA, AMIBŐL SZÖGEK ÁLLNAK KI, HOGY BELETAPOSSAK EZEKNEK AZ ARCÁBA (KAKUK LAJABÁ)"

"AZ ARS POETICATOK ELLENKEZIK AZ ENYÉMMEL (VASSTIBI, MIELŐTT NEM VOLT HAJLANDÓ ROHADÉKKAL KEZET FOGNI)"

"NEM FONTOS, HOGY EGYETÉRTSENEK AZ ARS POETICÁNKKAL. ELLENTÉTBEN MÁS LAPOKKAL, VELÜNK ELLENKEZŐ SZELLEMŰ MŰVEKET IS KÖZLÜNK, HA ELÉG JÓNAK TARTJUK (NEOMACI)"

"SZÁNALMASNAK TALÁLOM, HOGY VALAKI EGY ARS POETICA MIATT NEM KÖZÖSKÖDIK VELÜNK, DE NEM ERŐLTETÜNK SEMMIT (ROHADÉK)"

"KEDVES TIBOROM! MAGA ÉS S. LACIKA ELVETETTE A SÚLYKOT, MIKOR KOLLÉGÁMMAL NEM FOGOTT KEZET. KÖZLÖM, HOGY EZUTÁN SEM LESZÜNK BOLDOGTALANOK."

"AZ ÁLLAMIGAZGATÁS A LEGNAGYOBB STRICI (ROHADÉK)"

"AZ ISTENBEN VALÓ HIT NEM AD EMBERSÉGET AUTOMATIKUSAN, SEM VALÓDI ÉRTÉKEK FELISMERÉSÉT, SEM TOLERANCIÁT, SEM SZABAD MŰVÉSZETET NEM TÁMOGAT, HANEM ELTIPORJA A SZABADON, TŐLE FÜGGETLENÜL GONDOLKODÓKAT. SZAR ALAKOK, HASZONTALAN EMBEREK. A HIT TERJESZTÉSE GYENGESÉGÜK BIZONYÍTÉKA. ISTEN LÉTÉT SEMMI SEM BIZONYÍTJA, AMIT CSELLEL, TRÜKKEL EGY EMBER, VAGY EMBERCSOPORT NE TUDNA REPRODUKÁLNI (ROHADÉK)"

"SZŰZ MÁRIA PINÁJÁBAN NEM JÁRT EDDIG NAGY TÖMEG, HISZ ŐT MÉG AZ ISTEN IS CSAK MANDÍNERBŐL BASZTA MEG (HOLOVICZ ATTILA)"

"HALÁLOM UTÁN KOPONYÁMBÓL ITTATOK (N. KRäGLER)"

"BIRIZGÁLD A VÉGBELEM (FÉNYFEHÉR ISTVÁN)"

"SZAPORODOTT A SZOBÁNKBAN A CSUPASZNŐS KÉPEK SZÁMA (BALTAFÍNÓ)"

"NÉZEM REGGEL, NÉZEM DÉLBEN, MILYEN JÓ NÉKEM, KINEK VAN TÉVÉJE (PÉCSŐ - TV)"

 

 

#3.

"BETILTHATATLAN REVOLÚCIÓ - EGYÉNISÉGEK LAPJA (ROHADÉK, A BORÍTÓN)"

"NEM TÉGED ÉL AZ ÉLET, HANEM TE ÉLED ŐT (BLAZE)"

"HIPERPRIMITIVIZMUS: ÍGY NEVEZTE EL NEOMACI ÉS ROHADÉK A STÍLUST, AMIBEN ALKOTNAK. SZERETNÉK MEGÚJÍTANI A MAGYAR IRODALMAT (...)

- SZOKATLANOK VAGYUNK, VADDISZNÓK. MÁS A FELFOGÁSUNK, MINT A KÖZÍZLÉS. KI MERÜNK MONDANI OLYANOKAT, AMIKET MÁSOK UNDORÍTÓNAK TARTANAK (NEOMACI ÉS ROHADÉK AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁGNAK ELSŐ ÍZBEN A HAJDÚ MARIANNAK ADOTT RIPORTBAN)"

"AZ ÖTÖDIK RETEK FESZTIVÁLON NEM VOLT SEMMI KIEMELKEDŐ, KONCERTEK, BAMBA RÉSZEGES IDIÓTÁK, NEOMACI KIÁLLÍTÁS (ROHADÉK - EZEN OMINÓZUM MONDAT HATÁSÁRA FÉNYFEHÉR ÉS A BARÁTI KÖRE ELHATÁROLÓDOTT TŐLÜNK)"

"NEGYEDÓRÁVAL KÉSŐBB KEZDTÜNK TIBIKÉÉK ARCA MIATT, DE ÖT PERC KÉSÉSÉRT MÁRIS RÁNKSZÓLTAK 3-SZOR IS, MÁS ZENEKARNAK SZEREZTEK ERŐSÍTŐT, A MIÉNKRE AZT HAZUDTÁK, NINCS, EZÉRT AZ IFIHÁZBAN IS KURVAANYÁZTUNK (ROHADÉK)"

"NÉHÁNY BÜXENTKERESZTI GYEREK, SAÍNÉVAL AZ ÉLEN, ÜBERELTE AZ OTTANI MŰVHÁZBAN A MISKOLCI GALÉRIA TÉLI TÁRLATÁT."

"AZ A HELYZET, HOGY MA MAGYARORSZÁG SZAR: NINCSENEK A HELYÜKÖN IGAZI ÉRTÉKEK. AKI ÉRTÉKES, AZ NEM HANGOSKODIK. EZT A GARNITÚRÁT, CSONKPICI, ALFÖLDI - AHOGY VAN, ELHAJTANÁM A PICSÁBA. SINKOVITS, HA MOST INDULNA, ELNYOMNÁK. NEM SZOKTAM UNATKOZNI, ÁPOLOM A "KERTET". A FÉLMILLIÓ FT ÉRTÉKŰ HERIONT AMIT LOPTAM, SZÉTOSZTOTTAM BOLDOGNAK-BOLDOGTALANNAK (LAZY G)"

"INKÁBB SZEMENKÖPTÉL ENGEM? (KILROY)"

"MEGANNYI MUNCHAUSEN BÁRÓ ROHANGÁL KÉZ A KÉZBEN (N. KRäGLER)"

"EZT NE OLVASD EL BASZDMEG! (BLAZE)"

"NEKEM AZÉRT NINCS SZÜKSÉGEM PAPOKRA, MERT AKÁR FESTEK, AKÁR ÍROK, ISTENNEL BESZÉLGETEK KÖZVETLENÜL. (...) 1987-BEN ÖSSZETŰZÉSBE KEVEREDTEM A TÁRSADALOMMAL, SZŰKEBBEN VÉVE A SZOCIALIZMUSSAL. ELKEZDTEM INNI ÉS NEM JÁRTAM DOLGOZNI, ANYÁM FELJELENTETT A PSZICHIÁTRIÁN. AZT MONDTÁK, ÉRTELMI ÉS ÉRZELMI ELSIVÁROSODÁS, INADEKVÁT CSELEKMÉNYEK, SZOCIÁLIS LEZÜLLÉS - MIUTÁN KÖZÖLTEM, HOGY ELOLVASTAM TÖBB SZÁZ KÖNYVET, ÉS MEGÍRTAM 12-T, MÉG MEGALOMÁNIÁVAL IS MEGVÁDOLTAK, ANÉLKÜL, HOGY EGY MŰVEMET IS ISMERTÉK VOLNA. (...) NEM FOGADOM EL AZT, HOGY MINDENKI LEHET MŰVÉSZ, CSAK MÉG NEM VETTE ÉSZRE. A MŰVÉSZETRE SZÜLETNI KELL, ÉS SOK TANULÁSSAL, LEMONDÁSSAL JÁR (NEOMACI)"

"TV-STÁB, NE TOVÁBB, SZOPJÁTOK A VÉGBÉLNYÍLÁSOMAT (FÉNYFEHÉR ISTVÁN)"

"NEM VAGYOK ELNÉZŐ, MIVEL VELEM SE VOLT SOHA SENKI. (...) SOK NŐ MINDEN NAP TAKARÍT, MERT NEM TUD MIT KEZDENI MAGÁVAL - AHELYETT, HOGY JÓL MEGBASZATNÁ MAGÁT. (...) HA ITT SOK PÉNZ LENNE, AZ IGAZI MŰVÉSZEK AKKOR IS VEGETÁLNÁNAK. SEMMIBEN SEM BÍZIK (A MAGYAR EMBER), MERT MAGÁBÓL INDUL KI. DOGMATIKUS, SUNYI, FUKAR, NEM ÖSSZETARTÓ, SOVINISZTA, REAKCIÓS, NINCS JELLEM, NINCSENEK HATÁROZOTT TULAJDONSÁGOK (NEOMACI)"

"A REVOLÚCIÓ TAGADJA A TÁRSADALMAT (...) KIKNEK VAN SZÜKSÉGE A TÁRSADALOMRA? AKIK NEM TERMELNEK: IRODISTÁK, BÍRÓK, RENDŐRÖK, ÜGYVÉDEK (...) MINDENKIT KEZELTETNI AKARNAK, AKI NEM ÚGY VISELKEDIK, AHOGY A TÁRSADALOM ELVÁRJA (...) MŰVEINKET EGYÉNEKNEK ADJUK EL (...) A REVOLÚCIÓ MEGVESZTEGETHETETLEN, EZÉRT KÉNYTELEN SAJÁT FORRÁSAIBÓL TÁPLÁLKOZNI. HA ENGEM LECSUKNAK VAGY MEGÖLNEK, AKKOR IS TOVÁBB FOG ÉLNI. LE A TÁRSADALOMMAL! (NEOMACI)"

"NEM FOGADOM EL, HOGY MEGHATÁROZZÁK HELYETTEM, MI A MŰVÉSZET (ROHADÉK)"

"A MAGYAR IRODALOM ÉS KÉPZŐMŰVÉSZET MEG VAN BASZVA. (...) MAGYARORSZÁGON 30-40 EMBER ZSENIÁLIS, RAJTUK KÍVÜL CSAK DILETTÁNSOK VANNAK (...) EZEK NEM MŰVÉSZEK, MÉGIS KEZÜKBEN VANNAK A KIADÓK ÉS GALÉRIÁK, NYOMDÁK (...) MÁR ÚGYIS KI VAGYOK TILTVA A MISKOLCI GALÉRIÁBÓL... (...) KIÁLLÍTÁS MISKOLCON? 20 EMBER. FELOLVASÓEST? 15. ÉS EZEK MONDJÁK MEG NEKEM, MI A MŰVÉSZET? (...) SZAROK RÁ HOGY ELVÁGOM EZZEL MAGAM ALATT A FÁT, TUDOM HOGY NEKEM VAN IGAZAM ÉS KÉSZ, AMIT ITT MŰVÉSZETNEK MONDANAK, GICCS ÉS A TUNYA KISPOLGÁR IGÉNYÉT KIELÉGÍTŐ AKADEMIKUS KONZUMFOS. (...) A HIPERPRIMITIVIZMUST NEM HASONLÍTHATJÁTOK MÁR EGYETLEN MEGLÉVŐ IRÁNYZATHOZ SEM (ROHADÉK)"

"MINDENKI ÖNNÖN HÜLYESÉGÉNEK SZELÍD MOTOROSA (...) EGY SZOPÓS SZÁJ AKAROK LENNI, AKI LESZOPJA ISTEN FASZÁT (...) SZART AKAROK, ÉS ABBA GYÉMÁNTOKAT TALÁLNI (...) LENNI AKAROK, NEM AKAROK LENNI (...)SZARUNK A MŰVÉSZETRE (...) NEM TISZTELÜNK SENKIT, ÖNMAGUNKAT SE (...) GYŰLÖLJÜK A TÁRSADALMAT (...) BÁLVÁNYT FARAGUNK MAGUNKBÓL MAGUNKNAK (...) A FÉL VILÁGOT NEKED ADOM, EGYIK SZEMED KINYOMOM (...) A REVOLÚCIÓ TAGJAI GYÁRILAG ILYEN BARMOK. VALLJUK, HOGY AKINEK NINCS BÁTORSÁGA AZ APJÁT AGYONVERNI, LEGALÁBB AZ ANNYÁT BASSZA MEG (NEOMACI)"

"A GRAFFITI TÁRSADALMILAG KIREKESZTETT MŰFAJ (...) NINCS JOGUNK HOZZÁ, DE NEM VEHETIK EL TŐLÜNK (TRÜKKÖS FELIKS)"

 

 

#3,5

"NEM ISMEREK ÁTHÁGHATATLAN MŰVÉSZETI HATÁROKAT; PERSZE EZ NEM AZT JELENTI, HOGY BÁRMILYEN MEGNYILVÁNULÁST NEVEZHETÜNK MŰVÉSZETNEK. (...) (HA MŰVÉSZETTEL FOGLALKOZOL,) AZT TANÁCSOLNÁM, HOGY DÖNTS LE MAGADBAN MINDEN EDDIG FELÉPÍTETT VAGY BELÉDNEVELT KORLÁTOT, ÉS KÍSÉRLETEZZ SAJÁT SZABADSÁGOD BÁTORSÁGÁVAL, MAJD ÍGY LETISZTULVA LÉPÉSENKÉNT ÉPÍTSD FEL SAJÁT SZELLEMI KAPASZKODÓID (LUKÁCS LÁSZLÓ)"

"A VAGYONOS OSZTÁLY KOMMERSZ DOLGOKKAL BÁSTYÁZZA MAGÁT KÖRÜL, EZÉRT A MECENATÚRA GYEREKCIPŐBEN JÁR, EZ LEGFELJEBB A GICCSIPARNAK KEDVEZ (LUKÁCS LÁSZLÓ)"

"HA NEM AKARNÁM, NEM ZAKLATNÁM A NŐKET, DE AKAROM. (ROHADÉK)"

"IDÁIG HAZUDTUNK, VASÁRNAPIG MÉG HAZUDUNK, AZTÁN MÁR NEM (NIKEFEAT.)"

"SEHOL SE LEGYEN TÖBB 4 ÓRÁS MŰSZAKNÁL. EZ MEXÜNTETNÉ A MUNKANÉLKÜLISÉGET. (MKPP)"

"MAGAMRA SZERETNÉK HASONLÍTANI (NEOMACI)"

"MAGUNKRA HARAGÍTOTTUK MISKOLC ÖSSZES KULTÚRGYÖKÉR KÖCSÖGJÉT (ROHADÉK)"

"TISZTÁBAN VAGYUNK VELE, HOGY AMIT CSINÁLUNK, NEM ÉRDEMES FOLYTATNI... ÉS?" (ROHADÉK)