Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AKIK RÉSZT VETTEK A REVOLÚCIÓBAN (0-10)

A MEGTEKINTÉSEXÁMA ÁTLÉPTE A 300-AT, KÖSZI!

 

 

akik részt vettek a revolúcióban

a cikk teljesen kész.

A SORREND NEM FONTOSSÁGI, HANEM ABC-BEN TÖRTÉNIK.

 

ACHILLES - BLAZE ÖCCSE ÉS LAJABÁ FIA, FILOZÓFIAI-KÖLTŐI RÖPKÉKET ÍRT, SZEREPEL A 2., 4. SZÁMBAN

 

ÁLPETŐFI - NEOMACI MÁSIK NEVE, ÍRT ÉS KÖLTÖTT A 3. SZÁMBAN

 

BALTAFÍNÓ - CIKKEKET ÍRT. NEOMACI ISMERTE MEG A DILIHÁZBAN, AHOVÁ ÚGY KERÜLT, HOGY DROG BEFOLYÁSA ALATT SZÜLEIT BALTÁVAL KIVÉGEZTE. SZEREPEL A 0., - 3. SZÁMBAN, A CIKKEIRE RÁ LEHET FOGNI HOGY HIPERPRIMITIVISTÁK, BÁR HATÁRESET, ÖSSZESEN KB 8-10 MUNKÁJA LÉTEZIK, MIND RÖVID.

 

BLAZE - EX NSC-S, EX NO MONEY-S. GRAFIKÁKAT, NÉHÁNY APRÓCSKA ÍRÁST ÉS PÁR OLAJKÉPET KÉSZÍTETT, EZEK KÖZÜL ELENYÉSZŐ A HIPERPRIMITIVISTA. SZEREPEL A 0., - 3., 4., 5., 7. SZÁMBAN. AZ UTOLSÓ HÍR, HOGY MEGTAGADOTT A PROJEKTTEL MINDEN KAPCSOLATOT ÉS PESTRE KÖLTÖZÖTT. TÁVOZÁSA ELŐTT EGY BÚCSÚKIÁLLÍTÁSA VOLT ÖSSZES FESTMÉNYÉBŐL A RENEGÁT KLUBGALÉRIÁBAN.

 

BRITNI - ÁDÁM NORBERT FA- ÉS RÁFARAGÓMŰVÉSZ, NÉHÁNY MUNKÁJA LÉTEZIK MELYET SZEREPELTETETT A 0. - 2., 7., RIPORTALANYKÉNT A 8. SZÁMBAN

 

FÉNYFEHÉR ISTVÁN - AZ ÁPOLÓK, A DIGÉP ÉS KI TUDJA HÁNY ZENEKAR ÉNEKESE ÉS DALSZÖVEGÍRÓJA. VERSEIVEL SZEREPL A 0., - 3. SZÁMBAN. EGY OLY OKNÁL FOGVA, MINT HOGY VASGYÁRI RENDEZVÉNYÜKÖN LÉZENGŐ RÉSZEGESEKNEK TITULÁLTÁK AZ OTT LÉVŐKET, SÉRTŐDÖTTEN MEGSZAKÍTOTTA A RENEGÁT PROJEKTTEL A KAPCSOLATOT. JELENLEG FOGALMUNK SINCS HOL VAN ÉS MIT CSINÁL. EZT TALÁN MÉG Ő SEM TUDJA. INKÁBB NEOPRIMITIVISTA MUNKÁI VANNAK, MINT HIPER.

 

FÓKA - ULTRAELVONT VERSEIRŐL NEVEZETES, ÉS HOGY MINDEN ZENEKARÁBAN DOBOS. SZEREPEL A 2., 3,5., - 5.SZÁMBAN

 

KÁTYA - FOTÓS LÁNY, ÉRDEKES MISKOLC-VÁROSKÉPEKET KÉSZÍTETT ÉS NÉHÁNY ESEMÉNYFOTÓT. SZEREPEL MUNKÁIVAL: 0., - 3., 5. SZÁM. JELENLEG ÍRORSZÁGBAN ÉL, NEM KÜLD KÉPEKET. EGYETLEN HIPERPRIMITIVISTA FOTÓJA LÉTEZIK, MELY EGY BAKANCCSAL RÓZSÁRA TAPOSÓ LÁBAT ÁBRÁZOL. SZÖRNYEN SZÉGYELLT VERSEIBŐL IS KÖZÖLTÜNK.

 

KILROY PRIMARY - PESTI ZENÉSZ ÉS ÉLETMŰVÉSZ, VERSEKET FABRIKÁLT, ILLETVE OLYASMIKET AMI ARRA HASONLÍT, MEG NÉHÁNY APRÓ ÍRÁSFÉLÉT. SZEREPEL A 3., 4., 5., 8. SZÁMBAN

 

LAJABÁ - BLAZE ÉS ACHILLES APJA, VIRÁGKÖTŐMESTER. SZÁRAZDÍSZEIVEL, MAGÁNLEVELEIVEL, ÉS RIPORTALANYKÉNT SZEREPEL AZ 1.- 3., 4., 7., 8., 10. SZÁMBAN

 

LAZY G - TITUS BÁTYJA, SZÍNÉSZ, A 3. SZÁMBAN RIPORTALANY, A 9. SZÁMBAN ÉLETPÁLYÁLYÁNAK EDDIGI ÁLLOMÁSAINAK BEMUTATÁSA

 

MESTERI PÉCSŐ - MISKOLC LEGNAGYOBB RAPPERE AZONNAL MAGÁÉVÁ TUDTA TENNI A HIPERPRIMITIVIZMUS ELVÉT A KÖLTÉSZETBEN, VÉGTELENÜL ECERŰ ÉS LETISZTULT STÍLUSBAN ALKOTOTT. SZEREPEL A 2., 3,5., 5., 7., 9. SZÁMBAN.

 

NEOMACI - ÍRÁSOKAT, GRAFIKÁKAT ÉS FESTMÉNYEKET KÉSZÍTETT. 2010 JANUÁRBAN ELTŰNT ÉLETTÁRSÁVAL EGYÜTT, ÉS REMÉNYTELENÜL KERESIK A ROKONAI, VALAMINT A RENDŐRSÉG. MUNKÁIVAL SZEREPEL MINDEN REVOLÚCIÓ SZÁMBAN. A REVOLÚCIÓ NÉVADÓJA. ISMERT VOLT BOTRÁNYOS VISELKEDÉSÉRŐL, ALKOHOLIZMUSÁRÓL ÉS LÁNCDOHÁNYZÁSÁRÓL, DE ARRÓL IS, HOGY ZSENIÁLIS MEGLÁTÁSAI VOLTAK, TÖKÉLETES ELMÉLETEI, BÁR NÉMIKÉPP HÍVŐ SZEMSZÖGBŐL MAGYARÁZTA SAJÁT MEGNYILVÁNULÁSAIT. MEGJÁRTA A DILIHÁZAT, PARANOIÁI VOLTAK, ÉS VAGY TÚLBECSÜLTE MAGÁT, VAGY ALUL. SZÉLSŐSÉGEK EMBERE VOLT, ÉS TÖKÉLETESEN MAGÁÉVÁ TUDTA TENNI A HIPERPRIMITIVIZMUST, MELYBEN SIKERÜLT ALKOTNIA IS. EZT RAJTA KÍVÜL ILYEN MENNYISÉGBEN CSAK DIKTÁTOR MONDHATJA EL MAGÁRÓL. VOLTAK PUBLIKÁLÁSAI MÁS LAPOKBAN, SZEREPELT CSOPORTOS KIÁLLÍTÁSOKON PROJEKTEN KÍVÜL. SAJÁT KIADÁSBAN LÉTEZIK EGY KÖTETE AZ ÖREG CSAPÁGY ÉS A TENGELY CÍMMEL, MELY CÍM ROHADÉKTÓL SZÁRMAZIK. HIPERAKTÍV VOLT, BÁR A SZÍNVONALAT NEM MINDIG TARTOTTA, Ő EGYMAGA TÖBB ALKOTÁST KÉSZÍTETT, MINT KÁBÉ AZ ÖSSZES PROJEKTES (DIKTÁTORT LESZÁMÍTVA). KIEMELKEDŐ MUNKÁKAT TUDHAT MAGÁÉNAK, TÖBB EZER FORINTOS KÉPEIT BOLDOGNAK-BOLDOGTALANNAK APRÓPÉNZÉRT, EGY POHÁR BORÉRT ODAADTA. KISZÁMÍTHATATLANSÁGA FOLYTÁN BÁRMIKOR JELENETET RENDEZHETETT AKÁRHOL, TÖBBSZÖR ÖSSZEVEREKEDETT AKÁR VADIDEGENEKKEL IS, ENNEK RAJTA MINDIG ELÉG KOMOLY NYOMAI MARADTAK. NÉHÁNY TUCAT FESTMÉNYÉT, KÖNYVEIT, RUHÁIT, MINDEN EGYEBET A LÁNYA PESTRE VITTE, SORSUK ISMERETLEN.

 

N. KRäGLER - HAIKUKAT ÍRT, SZEREPEL A 2., 3. SZÁMBAN

 

PET* (PETSTAR) - INTALLÁCIÓVAL ÉS KABARÉFELLÉPÉSSEL A 6., FOTÓIVAL ÉS RIPORTALANYKÉNT A 7., FELLÉPÉSSEL A 8. SZÁMBAN.

 

 

RNR - EX-NSC-S, VERSEIVEL SZEREPEL AZ 1., 2., 3,5., 7. SZÁMBAN

 

ROHADÉK - ÍROGATOTT ÉS NÉHÁNY GRAFIKÁJA VAN, MINDEN SZÁMBAN SZEREPEL.

 

SAÍNÉE421 - EX-NSC-S, GRAFFITI ÉS DIZÁJN A SZAKTERÜLETE, SZEREPEL AZ 1., 3., 3,5., 5., 6., 8.-10. SZÁMBAN

 

STRAHALOV - RÖVIDKE VERSEKET ÍRT, SZEREPEL A 2., 3,5.SZÁMBAN

 

TIM - SÁTÁNISTA, BLASZFEMIKUS VERSEKET ÍRÓ LÁNY, SZEREPEL AZ 1., 2., 8. SZÁMBAN

 

 TIMÚR - AZ ENYINGI SZÁRMAZÁSÚ, MAJD PESTI FIATALEMBER SZÁMTALAN PUNKZENEKAR DOBOSA ÉS DALSZÖVEGÍRÓJA, EBBŐL LEGISMERTEBB A ZÖLD ANTAL ÉS AZ OPUS NULL. SZARJÁK A ZENÉT, TÍMÚRNAK EMELLETT SZÜRREÁLIS ÍRÁSOKRA IS JUT IDEJE, MÉGHOZZÁ NEM KIS MENNYISÉGBEN, AMI NEM MEGY A MINŐSÉG ROVÁSÁRA, SŐT MÉG KEGYETLEN HUMORRAL IS FŰSZEREZI. ÍRÁSAIBÓL VÁLOGATÁST KÜLDÖTT A 8. ÉS 9. SZÁMBA.

 

TITUS CASSIUS ILL. EGYSZERŰEN TITUS - A BRIGANTIK RAPCSAPAT RAPSZÖVEGÍRÓJAKÉNT MUTATKOZOTT BE, DE SZEREPEL TÖBB BESZÉLGETÉSBEN, MELY LEJEGYEZTETETT, ÍGY ÉLETMŰVÉSZKÉNT IS RENEGÁT PROJEKT TAG, ANNAK ELLENÉRE, HOGY SOSEM ALKOTOTT HIPERPRIMITIVISTA SZELLEMISÉGŰ MUNKÁT. A MUNKÁJÁT SOHA MEG NEM KEZDŐ PALOMA EGYESÜLET FEJE VOLT, JELENLEG ANGLIÁBAN ÉL CSALÁDJÁVAL, BRIGANTIKOS TERVEIT NEM ADTA FEL. ÍRÁSAI A 0., 1., 5., 7., 9. ÉS 10. SZÁMBAN VANNAK.

 

 

TRÜKKÖS FELIKS - EX-NSC-S UTCAMŰVÉSZETI FIGURA, LEGISMERTEBB MUNKÁJA A MISKOLCI HIP-HOP 1995-2007 ÉS AZ NSC BLEKBUK (2012) C. KÖNYVEI, VALAMINT SZÁMTALAN SAJÁTKIADÁSÚ RAPSZÁM SZERZŐJE. SZEREPEL MINDEN SZÁMBAN. JELENLEG MISKOLCON ÉL, ÉS 3., QKAC ÉLETE C. KÖNYVÉN DOLGOZIK.

 

TUFK - AKTÍV GRAFFITIS, TELJESEN ÖNÁLLÓ STÍLUSSAL, SEMMIT SEM KÖVET ÉS NEM IS JÁR UTÁNA, MIKET CSINÁLNAK MÁSOK. CSAPATA NEVE AZ MPO (MAGIC PIMP OWNERS), RÉGEBBEN INTRO NÉVEN IS TÉNYKEDETT, KEL NÉVEN VALAMIKOR RAPPERKEDETT. 7. SZÁMBAN SZEREPEL SKICCEKKEL, 8.-BAN RIPORTALANY
 

VIKIKE - TITUS CASSIUS FOGADOTT LÁNYA RIPORTALANYKÉNT ÉS RAJZAIVAL, FESTMÉNYEIVEL A 7.-9. SZÁMBAN
 

ZNAKE - EX-NSC-S, RAJZVÁZLATOKKAL ÉS FOTÓKKAL SZEREPEL AZ 1. SZÁMBAN, BESZÉLGETÉSBEN A 2., 7.-9. SZÁMBAN

 

 

EGYSZERI MEGJELENÉSŰEK: CIPÉSZ, HOLOVITZ ATTILA, POLGÁR TAMÁS, VARGA PÉTER, L.A. ENDRE (2. SZÁM), HAJDÚ MARIANN (ÉSZAKOS ÚJSÁGÍRÓ) (3. SZÁM), LUKÁCS LÁSZLÓ (PESTI FESTŐMŰVÉSZ, TITUS RIPORTALANYA) (3,5. SZÁM), KRIST OFF (KARST ZENEKAR ÉNEKES-DALSZÖVEGÍRÓ) 4. SZÁM, KÁKABAJI LÓRÁND (BRÁNER BÉLA DÍJAS SZERKESZTŐ, KÖLTŐ, EGY VERSÉVEL), AMELIE (KÖNYVKRITIKUS), CHOICE WITH NO VOICE ZENEKAR, MALLIOR ZENEKAR, IMRE NORBERT (PROSECTURA ÉNEKES), QKAC (5. SZÁM), FELUGOSSY, KISHONTHY, BÉKI ISTVÁN, SUGÁR JÁNOS, (RIPORTALANYOK ÉS PERFORMANSZ, FOTÓK (6. SZÁM), SZAKÁLLAS ZSOLT (NEOMACI UNOKATESTVÉRE, SPONTÁN-ABSZTRAKT EXPRESSZIONISTA FESTŐ ÉS DADAISTA ÍRÓ), DANIEL (KARST DOBOS), Y (NEOPRIMITIVISTA ÍRÓ), FAZEKAS ZOLTÁN (BUDAPSTI KÖLTŐ), AMIK (GRAFFITIS) (7. SZÁM) PETYKOO (MISKOLCI GYEREK, CSINÁLT PÁR REVOLÚCIÓS RAJZOT, ÉS A FASZ-PÁLYÁZAT NYERTESE), BUCA TATTOO (TETOVÁLÓ), KISTOMI (1983-2000) (RAJZOKKAL ÉS ÓRAI LEVELEZÉSSEL) (8. SZÁM), ZSANDARK, SZINTE JA (FESTMÉNYEK), KUDRI DÁVID (FANZINKÉSZÍTŐ, TOKAJ, MAJD BUDAPST) (9. SZÁM), KIS ZOLTÁN (MARHA, TEHERAUTÓSOFŐR), MILTÉNYI TIBOR (NEVES KRITIKUS, LEVELEZÉSSEL SZEREPEL), EGYÉB SZABADGONDOLKODÓK, LEGBESZÉDESEBB KÖZTÜK  A PROLI NEVET VISELTE (10. SZÁM)

 

végeredményben tehát 26 tiszta RENEGÁT PROJEKTes volt ebben az ELSŐ időszakban, és további 32 ember nagyon járult hozzá röpke gondolatával vagy más egyébbel, amit ő maga készített.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.