Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A REVOLÚCIÓ, MINT EGYÉNISÉGEK LAPJA

A BEJEGYZÉS ELÉRTE A 400 KATTINTÁST, KÖSZI!

A REVOLÚCIÓ MINDEN IDŐK LEGSIKERESEBB RENEGÁT PROJEKTES KIADVÁNYA, AZ EDDIGI ÖSSZOLDALSZÁM TÚLLÉPI AZ 1400-AT. AZ ÚJRANYOMOTT KIADVÁNYOK NEM TELJESEN AZ EREDETI NYOMDAI VILÁGOT KÉPVISELIK, DE BELEJAVÍTÁS/VÁLTOZTATÁS NÉLKÜLIEK!

A REVOLÚCIÓ IGYEKEZETT TELJESEN ELTÉRNI MINDENFÉLE LAPTÓL, A SZÓ LEXOROSAB ÉRTELMÉBEN. NEM HANDABANDÁZOTT A SZOKATLANSÁGÁRÓL, AHOGYAN AZ IRODALMI LAPOK IDÉTLEN PRÓBÁLKOZÁSAIBAN LÁTHATJUK MINT ELBASZOTT MARKETINGFOGÁS, HANEM CSAKUGYAN KIÜTÖTTE A BIZTOSÍTÉKOT ÉS AZONNAL ELLENSÉGEKET SZERZETT, VAGY HŰSÉGES RAJONGÓT. NEM VOLT KÖZÉPÚT.

LAPJAIN A KULTÚRKÖZEG ÁLTAL LENÉZETT, AUTODIDAKTA MŰVÉSZEK LÉPTEK SZÍNRE ÉS MUTATTÁK BE MUNKÁSSÁGUKAT. AGRESSZÍV, HEVES REAKCIÓKKAL VOLT KIBÉLELVE, MELYBEN SZÓ SZERINT KÖVETELTÉK, HOGY A JELENLEGI KULTÚRÁLIS KÖZEG HAGYJA ABBA, AMIT CSINÁL, MERT BORZASZTÓAN DILETTÁNS ÉS AZ IGÉNYESSÉG ÁLCÁJÁBA BÚJT ÁLSZENT SEGGFEJEK, ÉS INKÁBB ADJA ÁT A TEREPET A MAGUNKFAJTÁNAK, AKIK ÖTLETESEBBEK, PROGRESSZÍVEBBEK, ÉS HATÁSOSABBAK VAGYUNK, EREDETIBBEK ÉS TELJESEN FIGYELMEN KÍVÜL HAGYJUK A KONZERVATÍV ÉRTÉKEKET. PERSZE A MŰVÉSZETI VEZETŐKNEK NEM TECET, HOGY KI AKARJÁK TÚRNI ŐKET, HISZEN EZ NEKIK A MEGÉLHETÉSÜK, BÁR FINGJUK NINCS RÓLA, MIT CSINÁLNAK, VAGY MIT KELLENE HELYETTE CSINÁLNI, A REVOLÚCIÓ KÍMÉLETLENÜL OSTOROZTA ŐKET MINDEN EREJÉVEL.

A REVOLÚCIÓ MUTATTA BE ELSŐKÉNT A HIPERPRIMITIVIZMUST, MINT KORUNK LEGMODERNEBB, ÉS ELSŐ MAGYAR IRÁNYZATÁT, MELY MAGASAN MODERNEBB, FEJLETTEBB ÉS KOMPLEXEBB, MINT BÁRMELYIK ELŐTTE LÉTREJÖTT IRÁNYZAT, A HIPERPRIMITIVIZMUSSAL A REVOLÚCIÓ TAGADJA ÉS MÚZEUMBA VALÓNAK TARTJA AZ AVANTGARDOT, AMELY MINDÖSSZE ARRA KÉPES, HOGY ÖNMAGÁT MAGYARÁZGASSA IDEGEN EREDETŰ SZAVAKBÓL ÁLLÓ, EGYOLDALÚAN ERŐSZAKOLÓ KÉPI ÉS SZÖVEGVILÁGÁVAL. A HIPERPRIMITIVIZMUSSAL, A TÚLZÁS EGYSZERŰSÉGÉVEL ÉS ANNAK PARADOXONÁVAL A REVOLÚCIÓ AZT BIZONYÍTOTTA, HOGY MINDIG ANNAK VAN IGAZA, AKI ÉPPEN BESZÉL, AKKOR IS, HA SZÖGES ELLENTÉTBEN VANNAK EGYMÁSSAL, ÍGY MÉRFÖLDEKKEL VOLT KÉPES ELRUGASZKODNI A FÖLDHÖZRAGADT, SEKÉLYES ÉS TULAJDONKÉPPEN IDÉTLEN AVANGARDTÓL.

A KÉT ALAPÍTÓ, ROHADÉK ÉS NEOMACI (UTÓBBI NÉVADÓJA A LAPNAK) ALAPKONCEPCIÓJA CIORAN MONDÁSA: "INKÁBB LEGYÜNK KÉTSÉGBEEJTŐEK, MINT UNALMASAK". A REVOLÚCIÓ NEOMACI TRAGIKUS HALÁLÁVAL ÉRT VÉGET. AZ ÚJSÁG ÉLT: 10 SZÁMOT, 2008 TAVASZTÓL 2010 VÉGÉIG. A SZÁMOZÁST MEGTARTVA KÉTSZER IS NEVET VÁLTOTT (DIKTATÚRA ÉS INSPIRÁLÓ), AZTÁN 2014 KÖZEPÉTŐL ÚJRAINDULT A # 23. SZÁMMAL. AZ ÚJSÁG 100 NAPONTA (TEHÁT EGY KENDE-ÉVENTE) JELENIK MEG. LEGUTÓBB MÁR A #33. KERÜLT KIADÁSRA...

(4096./ 2017. MÁRC)