Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A RENEGÁT PROJEKT ÁLLÁSPONTJA AZ MMA-VAL KAPCSOLATBAN

A BEJEGYZÉS ELÉRTE A 300 KATTINTÁST, KÖSZI!

A RENEGÁT PROJEKT ÁLLÁSPONTJA A 2012-BEN KEZDŐDÖTT MMA-S BOTRÁNNYAL KAPCSOLATBAN - BEJELENTÉS
ÍRTA: DIKTÁTOR, 2013. JANUÁRSAJÁTOS HELYZET ALAKULT KI, UGYANIS A RENEGÁT PROJEKT NEM KÍVÁN AZONOSULNI AZ ÚJ, ANTIDEMOKRATIKUS, VALLÁSSAL ÁTITATOTT ELKÉPZELHETETLEN MŰKÖDÉSI FELTÉTELEKET SZABÓ VEZETŐSÉGGEL, MELYBEN MINDEN AMI FONTOS, EGY DILETTÁNS, SZŰK CSOPORTOCSKA KEZÉBEN VAN - SEM PEDIG AZ ELLENÜK LÁZADÓKKAL, AMENNYIBEN ŐK CSAK UGYANAZT A SZART AKARJÁK VISSZAÁLLÍTANI, AMI AZ ÚJ VEZETŐSÉG ELŐTT VOLT!!
*

JÓMAGAM 16 HASONSZŐRŰ URBAN ART AKTIVISTÁVAL 2012 DECEMBERÉBEN AZT A FELKÉRÉST KAPTUK, HOGY MŰKÖDJÜNK KÖZRE A MÉLYCSARNOK AKTUÁLIS FILMBEMUTATÓ RENDEZVÉNYÉNEK HELYSZÍNI DEKORÁCIÓJÁBAN, MELYNEK A MEGNYITÓ ELŐTTI HÉTEN ELEGET TETTÜNK.
AZ OTT TÖLTÖTT IDŐ ALATT A MŰCSARNOK AKTUÁLIS SORSÁVAL IS MEGISMERKEDTÜNK, MINT AKKOR ÉS AZÓTA IS TERMÉSZETESEN KÍVÜLÁLLÓK. AZ ÚJ VEZETŐSÉG ÉS KISAJÁTÍTÓ DÖNTÉSEIK ELLEN FIATAL CSOPORT, A SZABAD MŰVÉSZEK NEVŰ FÜGGETLEN TÁRSULÁS PERFORMANSZOKKAL ÉS DEMONSTRÁLÁSOKKAL ADJA TANÚJELÉT ANNAK, HOGY NEM ÉRTENEK EGYET A KIALAKULT ILL. ALAKULÁSBAN LÉVŐ HELYZETTEL, PL. HOGY EGYES AKADÉMIAI TAGOK LEMONDANAK, TÁMOGATÁSOKAT VONNAK MEG, STB.
*

A RENEGÁT PROJEKT HIPERPRIMITIVISTA KULTÚRFORRADALMAT HIRDETETT 2008-BAN - AKKOR MÉG ÚGY GONDOLTUK, CSAK EGYFAJTA KULTÚRFORRADALOM LÉTEZIK. A KULTÚRFORRADALOM LÉNYEGE AZ VOLT, HOGY MINDENT, AMI TÚL RÉGI, KI KELL DOBNI A KORTÁRS KULTÚRÁBÓL, KEZDVE AZ AVANTGARDDAL, ÚGY AHOGY VAN.
EZÉRT AKI AZ AVANTGARDOT JELENLEG AKTUÁLISNAK TARTJA, SŐT FENNTARTANDÓNAK, NEM PEDIG EGY OLYAN JELENSÉGNEK, AMELY FELETT ELJÁRT AZ IDŐ, ÉS NEM VESZI LE A NAPIRENDJÉRŐL, NEM SOROLJUK KULTÚRFORRADALMUNK TAGJAI KÖZÉ, HANEM ÓSDINAK ÉS KONZERVATÍVNAK TARTJUK. MAGYARUL AZOK A GALÉRIÁK, INTÉZMÉNYEK, AMELYEK NEM MÚZEUMKÉNT MŰKÖDNEK, AMIKOR AVANGÁRD JELENSÉGEKET MUTATNAK BE, NEM SAJNÁLJUK A PUSZTULÁSÁT, MERT NEM ÉRDEMLI MEG AZ ÉLETET, EZ AKÁR MAGA A MŰCSARNOK IS LEHETNE.
*

AMI A VÉGKIFEJLETET ILLETI, MELY JELEN SOROK ÍRÁSAKOR BIZONYTALAN, A RENEGÁT PROJEKT ABBAN REMÉNYKEDIK, HOGY MEGSZŰNIK A JELENLEGI, KISAJÁTÍTÓ VILÁG, DE ABBAN IS, HOGY AZOK, AKIK NEM ALKOTÓK, HANEM CSAK EPIGONOK, ÁTADJÁK A HELYÜKET ÉS INKÁBB CSAK MÚZEUMOKBAN ÁLLÍTANAK KI, TEHÁT HOGY FENNMARADÁSUK ÉRDEKÉBEN GALÉRIÁK SZÉPEN ÁTKERESZTELIK MAGUKAT SAJÁT ÉS NEM ÁLLAMI PÉNZBŐL FENNTAROTT MÚZEUMMÁ, AMENNYIBEN TOVÁBBRA IS PONTOSAN UGYANAZZAL A RÉGIES DOLOGGAL KÍVÁNNAK FOGLALKOZNI, AMIVEL EDDIG: (AKÁR NEMZETKÖZI VÁSÁROKON) PÉNZKERESŐ TEVÉKENYSÉGET FOLYTATNI A MŰVÉSSZEL ÉS A MŰVÉSZ ALKOTÁSÁNAK JELENTŐSÉGÉNEK SEMMIBEVÉTELÉVEL, VALÓDI ÉS MEGÉLHETÉSI "MŰVÉSZEKEN" ÉLŐSKÖDNI, LEHÚZNI ŐKET SZÁZALÉKOKKAL, MEGVÁSÁROLNI ÉS DRÁGÁBBAN ELADNI, AMIBŐL NEM JÁR SEMMI AZ ALKOTÓNAK, MÁSOK ALKOTÁSAIBÓL FENNTARTANI A SAJÁT EGZISZTENCIÁJUKAT ÉS SZÁNALMAS POZÍCIÓIKAT, CSAK MERT JÓKOR VOLTAK JÓ HELYEN, TESZEM AZT GALÉRIATULAJOK/VEZETŐK, MERT EZ AZ EGYETLEN ÉS VALÓDI PROBLÉMA, AMELYBŐL KIBURJÁNZOTT AZ, AMI ELLEN MOST PERSZE TILTAKOZNAK!
*

ELÍTÉLÜNK AZ ELŐZŐ MONDATBAN SZEREPLŐ ÉRINTETT ÉS MAGUKAT ÉRINTETTNEK ÉRZŐ EMBEREKET ÉS MINDEN OLYAN EMBERT, AKI AZT KÉPZELI, A MŰVÉSZETBEN NEM MAGA AZ ALKOTÓ AZ EGYETLEN TEKINTÉLY. ALKOTÓNAK CSAK ÚJ, XXI. SZÁZADI MUNKÁT ÖNERŐBŐL LÉTREHOZÓ SZEMÉLY TEKINTHETI MAGÁT, EZÉRT GALÉRIATULAJDONOSOK ÉS TITKÁRNŐCSKÉK, KURÁTOROK ÉS EGYÉB, KURVÁRA NEM ALKOTÓTEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ PIÓCÁK HAGYJÁK ABBA A VALÓDI ALKOTÓKON VALÓ VÉRSZÍVÁST, ÉS VEGYÉK MEGTISZTELTETÉSNEK, HA TÁMOGATHATJÁK A MŰALKOTÁSOK LÉTREHOZÓIT, AMIBŐL PERSZE MAGYARORSZÁGON ENYHÉN SZÓLVA KEVÉS VAN, MERT SOKAN CSAK ÖNMAGUK ÉS A LEJÁRT AVANGÁRD EPIGONJAI, VANNAK, AKIK ÉVTIZEDEK ÓTA. EZEKÉRT AZ EMBEREKÉRT A RENEGÁT PROJEKT NEM KÍVÁNJA MEGMOZDÍTANI A KISUJJÁT SEM, SŐT HA LEHET, TOL RAJTA EGYET LEFELÉ.
*

MINDENKI, AKI EZEKKEL A TÉNYEKKEL ELLENKEZIK, NEM TARTOZIK A KULTÚRFORRADALOMHOZ, CSAK A MOCSOK JELENLEGI RENDSZER KISZOLGÁLÓJA, AKÁRMELYIK OLDALON ÁLL.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.